biuro@klr.com.pl

+48606301824

Roman Klimczyk
Kategoria: /

nattokinaza10AEnzym Nattokinaza – przypadkowo odkryty w tradycyjnej japońskiej potrawie – natto produkt, który powstaje na skutek sfermentowania za pomocą probiotycznej bakterii Bacillus subtilis Natto ziaren soi. Można by większość preparatów oferowanych na rynku nazwać probiotykiem, ponieważ ich charakterystyka przypomina najbardziej te właśnie produkty. Pierwotna postać, japońska potrawa Natto posiada dość charakterystyczny zapach oraz kleistą, ciągnącą się konsystencję i wykonywana jest na bazie fermentacji długotrwale przegotowanych nasion ekologicznej i nie modyfikowanej genetycznie soi. Właściwości zdrowotne nattokinazy wzbudziły właśnie zainteresowanie naukowców. 

Sfermentowana w ten sposób soja jest też źródłem witamin B1, B2, B6, B12, PP, E, A, C i K. Skład ten ewidentnie prowadzi do obniżania poziomu homocysteiny a więc poprawia wiele aspektów i problemów z układem sercowo naczyniowym, obniżając przyczyny uszkodzeń układu krwionośnego i w wyniku tego powstrzymuje organizm w wytwarzaniu cholesterolu, którego zadaniem jest naprawa tych uszkodzeń.

Super User
Kategoria: /
Hortensja2HORTENSJA (Hydrangea arborescens) i Chang Shan (Dichroa febrifuga). Chang Shan tłumaczy się jako “Constant Mountain" - Stała Góra.
” Hortensja jest popularną rośliną ozdobną w wielu ogrodach. Korzenie i kłącza rośliny są używane jako lek na Zachodzie iw Azji do leczenia nerek, prostaty, ran i pęcherza. Roślina zwiększa wykorzystanie wapnia przez organizm, zmniejszając ryzyko kamieni nerkowych. Korzenie stają się również znane ze swojej zdolności do zwalczania chorób autoimmunologicznych.

Regeneracja stawów, odbudowa chrząstki

Super User
Kategoria: /

Jeśli miałbym wybrać jeden uzdrawiający eliksir, który potężnie regeneruje i wzmacnia organizm, byłby nim wywar z kości. Jak pies do jeża, zabierałem się do wprowadzenia go na stałe do swojej diety.

Wydawało mi się, że czasochłonność przygotowania wywaru do codziennej konsumpcji nie wpasuje się w mój terminarz. Sama zaś perspektywa polowania na odpowiednie kości u stołecznych rzeźników i odkrywania szpiku wydawała mi się turpistycznym danse macabre.

Miło się czasem mylić.

Super User
Kategoria: /
boswellia serrata2
Rozwój ziołolecznictwa i jego dobroczynne skutki opierają się nie tylko na konwencjonalnych badaniach naukowych, ale także na obserwacjach i doświadczeniach osób stosujących zioła przez wieki. Być może jest tak, iż leki tradycyjne wymagają dłuższych badań. Zgoda. Ignorowanie ich przydatności tylko dlatego, że opierają się na „egzotycznych przekonaniach medycznych” i starych systemach leczenia było dość częstym błędem popełnianym przez naukową medycynę. Przyjmowanie a priori założenia, że to co tradycyjne i dziwaczne, nie nadaje się nawet do badań, jak postaram się wykazać, powoduje tylko stratę czasu i nie służy rozwojowi nauk medycznych.
Roman Klimczyk
Kategoria: /

http://longevitas.pl/wp-content/uploads/2017/01/iv.pngNiedobór witaminy C może osłabić organizm, zmniejszyć wydolność fizyczną, doprowadzić do szybszego starzenia się organizmu. Kwas askorbinowy stosuje się w profilaktyce wielu chorób. Badania i doświadczenia dr Riordana, wykazały niesamowitą skuteczność suplementacji witaminy C w leczeniu wielu przypadków chorobowych, wśród których prym wiodą choroby nowotworowe. Wlewy dożylne z witaminy C, informacje o nich oraz doniesienia o wielu przypadkach zakończonych sukcesem terapii przeciw nowotworowych przy pomocy protokołu dr Riordana nie są szeroko publikowane. Badania te i efekty praktycznie stosowanych terapii związanych z suplementacją dużych dawek witaminy C są nie do podważenia -  dożylne podawanie pacjentom witaminy C, czyli tak zwana  terapia IVC, poza tym że bardzo silnie wzmacnia układ odpornościowy u pacjentów ze zdiagnozowanymi problemami nowotworowymi, ale również zmniejsza stany zapalne w ich organizmie i jest wręcz toksyczna dla komórek nowotworowych. Jednym z najbardziej istotnych czynników jest fakt, że terapia ta jest jednocześnie nie szkodliwa dla naszego organizmu, dla naszych komórek.

Super User
Kategoria: /

Ma wiele zastosowań, działa wspomagająco zarówno podczas odchudzania, przyspieszając przemianę materii, jak i chorób takich jak miażdżyca otyłość czy cukrzyca. Koenzym Q 10 jest niesamowicie wszechstronny.

 
Koenzym Q10 jest konieczny do funkcjonowania wszystkich komórek w organizmie, ponieważ bierze duży udział podczas wytwarzania w nich energii oraz chroni je przed destrukcyjnym działaniem wolnych rodników. Potrzebny jest także do prawidłowej pracy serca i mięśni szkieletowych.