biuro@klr.com.pl

+48606301824

  • Koh Rong
    Koh Rong
      Głodówka w Kambodży I'2019
  • Koh Rong
    Koh Rong
      Głodówka w Kambodży I'2019
  • Koh Rong
    Koh Rong
      Głodówka w Kambodży I'2019
Super User
Kategoria:

koenzym q10 i dzika roza 400mg 100kaps okladkaUbichinon, koenzym Q10 – organiczny związek chemiczny z grupy chinonów, występujący w mitochondriach komórek roślinnych i zwierzęcych. Jest odpowiedzialny za przenoszenie elektronów w łańcuchu oddechowym, wpływa na wytwarzanie ATP, a tym samym na poziom energii na poziomie komórkowym.

Tak więc jest to substancja która ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia. Jej niedobory charakteryzują się objawami które bardzo często możemy przypisać naszym odczuciom czy stanowi zdrowia czy samopoczucia. Jest to bardzo ważny czynnik związany z utrzymywaniem stanu naszego zdrowia na poziomie bniezbędnym do prawidłowego funkcjonowania. Jest to substancja stanowiąca niezbędny czynnik potrzebny do prawidłowego funkcjonowania mitochondriów, które są swoistymi "elektrowniami" naszych komórek, zapewniając im nie tylko zaspokojenie wymagań energetycznych, ale wręcz wytwarzając jej nadmiar. Istnieją teorie które przypisują mitochondriom role sprawczą w Ewolucji, właśnie przez to że nadmiar energii komórek został spożytkowany w budowaniu współpracy między komórkowej i organizowaniu się komórek w bardziej złożone i specjalizowane "kolonie" tworząc poszczególne organy wyższych organizmów. Zrozumiałe jest więc że braki czy niedobory tej substancji mogą wywoływać niekorzystne funkcjonowanie naszych organizmów jako całości. Koenzym Q10 znany również pod nazwą ubichinon i jest to substancja, która jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania każdej komórki w ludzkim ciele szczególnie przez wpływ na wytwarzanie ATP, czyli głównego nośnika energii dla komórek organizmu. Zakłócenie wytwarzania ATP to pierwszy krok w kierunku zagrożenia szczególnie właśnie chorobami nowotworowymi. Koenzym Q10 występuje w mitochondriach komórek roślinnych i zwierzęcych.

Roman Klimczyk

przodkowie czlowiekaZgodnie z różnymi oficjalnymi teoriami żyjemy jako gatunek człowieczy około 200 tysięcy lat, w teorii wywodząc się z linii rozwojowej małp człekokształtnych. Przynajmniej tak dowodzi teoria Darwina, którego dogmaty stały się opoką ewolucyjnej teorii rozwoju wielu gatunków. Jest bardzo wiele sygnałów, że było to czyste hochsztaplerstwo i naukowy przekręt, wykazano że badania Darwina zawierały mnóstwo manipulacji i przekłamań a on sam w drugiej części swego życia został odsunięty od naukowych środowisk ze względu na ewidentne oszustwa.

Roman Klimczyk
Kategoria:

nattokinaza10AEnzym Nattokinaza – przypadkowo odkryty w tradycyjnej japońskiej potrawie – natto produkt, który powstaje na skutek sfermentowania za pomocą probiotycznej bakterii Bacillus subtilis Natto ziaren soi. Można by większość preparatów oferowanych na rynku nazwać probiotykiem, ponieważ ich charakterystyka przypomina najbardziej te właśnie produkty. Pierwotna postać, japońska potrawa Natto posiada dość charakterystyczny zapach oraz kleistą, ciągnącą się konsystencję i wykonywana jest na bazie fermentacji długotrwale przegotowanych nasion ekologicznej i nie modyfikowanej genetycznie soi. Właściwości zdrowotne nattokinazy wzbudziły właśnie zainteresowanie naukowców. 

Sfermentowana w ten sposób soja jest też źródłem witamin B1, B2, B6, B12, PP, E, A, C i K. Skład ten ewidentnie prowadzi do obniżania poziomu homocysteiny a więc poprawia wiele aspektów i problemów z układem sercowo naczyniowym, obniżając przyczyny uszkodzeń układu krwionośnego i w wyniku tego powstrzymuje organizm w wytwarzaniu cholesterolu, którego zadaniem jest naprawa tych uszkodzeń.

Konsola diagnostyczna Joomla!

Sesja

Informacje o wydajności

Użycie pamięci

Zapytania do bazy danych